0

when I publish an animated banner ad from Animate CC, the jpg image won't show, but it's not disabled in the project file itself. What am I doing wrong?

5
  • 1
    How can anyone tell you what you may be doing wrong if you have not bothered to describe what you are doing?
    – Scott
    Oct 16 '20 at 1:19
  • I made an animated web banner in Adobe Animate and I imported pngs and 1 jpg which is the image.. When I publish it as html5 everything is showing and the animation as well except for the image. Oct 16 '20 at 14:50
  • Missing images in html are the result of the image file being either in the wrong location, or not present at that location, or sometimes an incorrect file name. Have you checked the path the html image source tag is pointing to? And then make sure the image file is in fact saved at that location.
    – Billy Kerr
    Oct 16 '20 at 15:20
  • Another possibility is your html5 export settings. Make sure you have checked the "Export Image Assets" in your Publish settings, and that after export, the image file is actually located in that folder. Also make sure when you upload to your web server that the image folder containing the images is included.
    – Billy Kerr
    Oct 16 '20 at 15:31
  • More detailed info is available on the Adobe Animate help website here: helpx.adobe.com/in/animate/using/…
    – Billy Kerr
    Oct 16 '20 at 15:32
0

I solved my problem. Apparently, when I name my images as "img" it doesn't show when published. I am pretty new in using Animate and this is pretty weird to me that you can't name your image "img"

1
  • If this solved the problem, don't forget to choose your own answer as best.
    – Billy Kerr
    Oct 17 '20 at 15:56

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.