2

I'm trying to re-organize a project that has gotten a lot of objects stuck in the wrong layers.

For some reason when I select a group of objects and try to move them to another artboard my paste in place command does not move them to the new layer I select. If I try a standard paste operation and choose to re-align the object I find that it also does not paste to the correct layer.

My layers are all visible and not locked. Grouped/ungrouped objects have same behavior.

Has my project corrupted or is this something simple I don't know about?

  • ok well if I turn my resolution WAY up and expand the layers to see the objects on the layer I find that I can drag between and actually get my objects to move. Still don't understand why the paste in place wont do this though.. – TWood Jun 3 '13 at 17:19
4

Check the Layer panel fly-out menu. There is an option for "paste remembers layers". Could that be your problem?

  • Yep that was it. I had planned to work with that option always enabled but now I see a really good reason not to :). – TWood Jun 4 '13 at 21:32
1
  1. Be certain to deselect everything - Command+Shift+A (Mac) or Ctrl+Shift+A (Win) - and then highlight the layer you want to paste onto before pasting in place. If you have objects selected when pasting, the paste command uses the top-most layer with a selected object.
  2. What plainclothes posted, be certain "Paste Remembers layers" is not checked in the Layer Panel flyout menu.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.